Naslovna Srem Inđija Konkurs za Međunarodni festival kratkometražog filma i fotografije „Short cut“ 2022. Inđija

Konkurs za Međunarodni festival kratkometražog filma i fotografije „Short cut“ 2022. Inđija

PODELI
Foto: Arhiva festivala

INĐIJA – Udruženje za medijsku afirmaciju „Mat“ iz Inđije, raspisalo je konkurs za sedmo izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnog filma i fotografije „Short cut“ Inđija 2022.

Na festivalu se prikazuju kratki igrani, dokumentarni i animirani filmovi. Festival je otvoren kako za filmove domaćih autora tako je okrenut i autorima iz celog sveta.

Tematika filmova treba da je iz oblasti: ekologije, turizma i života. Javni poziv za autore kratkih filmova traje do 31. maja 2022. godine. Pristigle filmove pregleda selektorska komisija koja neće uzimati u razmatranje one filmove koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaj.

Pravila učešća kao i formular za prijavljivanje, zainteresovani mogu pronaći na sajtu festivala www.shortcutfest.net.

Na Festivalu će biti dodeljena prva nagrada za kategoriju ekologija, prva nagrada za kategoriju turizam i prva nagrada za kategoriju život, zatim nagrada za animirani film i Gran-pri festivala.

Organizatori „Short cut“ festivala u okviru pratećeg programa organizuju izložbu fotografija pod nazivom „Objektiv(n)i“ koja ima takmičarski karakter, te ovom prilikom pozivaju se svi zainteresovane autore da, ukoliko žele da učestvijuju na izložbi, fotografije sa ličnim podacima i kontakt telefonom dostave na mail [email protected] sa naznakom za foto konkurs “Short cut”, koji je otvoren do 1. juna 2022. godine. Žiri će pregledati sve pristigle fotografije i proglasiti najbolju.

Ovo je 7. godina kako Udruženje za medijsku afirmaciju MAT organizuje Međunarodni festival kratmometražnog filma i fotografije “Short cut” koji se održava poslednjeg vikenda avgusta meseca na platou ispred Kuće Vojnovića u Inđiji. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here