Naslovna Srem Inđija Korisni i kvalitetni sadržaji za decu

Korisni i kvalitetni sadržaji za decu

PODELI
Sinoć je na pećinačkim bazenima održan prvi trening u okviru besplatne škole plivanja, koju već tradicionalno svakog leta za osnovce i srednjoškolce organizuju Bazeni Pećinci, u saradnji sa pećinačkom lokalnom samoupravom i Sportskim savezom “Razvoj sportova”.

Već prvi trening okupio je tridesetak mališana, sa kojima su instruktori Borislav Krstić i Ivan Stojaković odmah počeli da rade na vežbama sa rekvizitima koje predstavljaju osnovu plivanja.

Prvom treningu je prisustvovao i predsednik “Razvoja sportova” Siniša Đokić, koji nam je rekao da je ovo uobičajen broj dece za prvi trening.

“Na osnovu iskustva iz prethodnih godina znamo da kako škola odmiče tako se sve veći broj dece pojavljuje na treninzima. Očekujemo da ćemo i ove godine imati preko sto dece u školi, koje će instruktori podeliti po grupama u zavisnosti od toga da li su potpuni neplivači ili već znaju osnove plivanja i žele da usavrše ovu veštinu. Ova škola je samo jedna od mera koje u saradnji sa pećinačkom loklanom samoupravom sprovodimo sa ciljem da decu i mlade usmerimo ka sportu i zdravom načinu života, a da im ujedno tokom letnjeg raspusta obezbedimo korisne i zabavne sadržaje” – izjavio je Đokić.

Treninzi u okviru besplatne škole plivanja održavaće se na pećinačkim bazenima tokom cele letnje sezone svakog utorka, četvrtka i subote od 19.00 časova, a zainteresovani neplivači i plivači koji žele da usavrše tehnikumogu se u školu upisati u bilo kom trenutku dolaskom na jedan od treninga.

Tokom kupališne sezone ulaz na pećinačke bazene je besplatan za sve odlične osnovce i srednjoškolce, ukoliko donesu đačku knjižicu ili svedočanstvo kao dokaz odličnog uspeha.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here