Naslovna Dogadjaj Koronavirus odlaže velike projekte u Inđiji – Tenderi za sportsku akademiju i...

Koronavirus odlaže velike projekte u Inđiji – Tenderi za sportsku akademiju i zatvoreni bazen sačekaće sledeću godinu

PODELI
Foto: YouTube/screenshot

Izgradnja Sportske akademije, zatvorenog bazena i nove gradske pijace u Inđiji neki su od velikih planiranih infrastrukturnih projekata, koji će ipak sačekati neka bolja vremena.

Kako je za eKapiju rekao Nemanja Milojević, šef Kabineta predsednika Opštine Inđija, izrada projektno-teničke dokumentacije trebalo bi da krene u toku sledeće godine.

– S obzirom da je ova godina takva kakva jeste, zbog situacije s pandemijom koronavirusa, izrada projektne dokumentacije za zatvoreni bazen će sledeće godine biti uvrštena u budžet opštine i plan za javne nabavke, pa tada treba očekivati i tender za njenu izradu – kaže Milojević.

On dodaje da je želja opštine da zatvoreni bazen olimpijskih dimenzija, koji će se nalaziti pored postojećeg otvorenog bazena, bude izgrađen u naredne četiri godine.

Kada je reč o drugom velikom projektu, izgradnji Sportske akademije, Milojević je potvrdio raniju izjavu za naš portal, da je projektna dokumentacija za njenu gradnju već spremna.

– Dokumentacija je pripremljena i gradnja Sportske akademije je planirana u ovogodišnjem budžetu opštine, a ako ne uspemo da krenemo sa gradnjom do kraja godine, onda će to biti početkom sledeće. Realnije je očekivati da će tender za izgradnju biti raspisan početkom 2021 – kaže naš sagovornik.

Inače, projekat gradnje Sportske akademije u Inđiji najavljen je pre dve godine. Kako je eKapija već pisala, plan je da Akademija sporta u ovom gradu bude ustanovljena po ugledu na svetsku praksu obrazovanja u internatima i u njoj bi, za početak, tridesetoro dece od 7 do 14 godina uz osnovno dobilo i sportsko obrazovanje. Sportska akademija treba da se gradi u blizi nove sportske hale i to će biti kompleks sa sobama za spavanje, salom za prezentacije, menzom, kuhinjom… Opština Inđija glavni je nosilac i finansijer tog projekta čija je vrednost 55 miliona dinara.

Milojević ponavlja da su u planu gradskih vlasti i dalje ranije najavljeni projekti gradnje nove gradske pijace, rekonstrukcije gradskog trga i uređenja parkova, ali bez preciziranja rokova.

– Ono što je izvesno je da bi ovih dana trebalo da krene postavljanje veštaškog terena u Sportsko-rekreativnom centru Leje, iz donacije Fudbalskog saveza Srbije – rekao nam je Milojević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here