Naslovna Sport Košarkašice Srema izgubile od Crvene Zvezde

Košarkašice Srema izgubile od Crvene Zvezde

PODELI

U poslednjoj pripremnoj utakmici pred start sezone u PSC “Pinki”, ŽKK “Srem” Sremska Mitrovica ugostio je KKŽ “Crvena Zvezda” Beograd. Pobeda je pripala Crvenoj Zvezdi rezultatom 86:41 (26:11, 15:11, 18:10, 27:9). Iskusnije i uigranije gošće iz Beograda bile su jake za igračice “Srema” koje su po prvi put istrčale na teren u novim crno-žutim dresovima.

Ekipa Crvene Zvezde koja je aktuelni prvak Srbije i koja ima 4 reprezentativke u svojim redovima od samog početka utakmice nametnula je svoj ritam igre.

Prva četvrtina završena je u korist gostiju od 26:11. Košarkašice “Srema” u drugoj četvrtini popravile su svoju igru u odbrani ali se na poluvreme otišlo sa visokom prednošću “Crvene Zvezde” od 41:22.

Nastavak igre takođe je pripao igračicama u crveno-belim dresovima koje su povećavale svoju prednost i na kraju zasluženo i ubedljivo pobedile. Košarkašice “Srema” borile su se maksimalno ali ih u napadu nije poslužila ni sreća. “Srem” je bio oslabljen neigranjem Ikonije Borić zbog povrede. Trener “Srema” Nikola Milošević ukazao je šansu svim igračicama na ovom meču.

Najefikasnija u ekipi ŽKK “Srem” bila je Jelena Janković sa 11 postignutih poena, Anastasija Nićiforović 8p, Ana Simić 8p, Milica Divljak 7p, Vladislava Radaković 3p, Svetlana Kostić 2p, Nikolina Balanac 2p, Sara Tanasić, Jelena Okanović, Milica Rosić, Milica Đorđić, Vanja Lotocki, Anđela Drinić.

U ekipi “Crvene Zvezde” najefikasnija je bila Marija Avlijaš sa 22 postignuta poena, Vasiljević S. 13p, Puzić V. 11p, Milovanović S. 11p, Zečević D. 8p, Ulemek A. 6p, Vujević J. 6p, Anđelković D 5p, Ivović N. 3p, Vukša I. 1p.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here