Naslovna Vojvodina Košarkaški savez Srbije dodelio nagrade najboljima

Košarkaški savez Srbije dodelio nagrade najboljima

PODELI
Izvor: ksv.org.rs

NOVI SAD – Kao i do sada, Košarkaški savez Vojvodine, nagradio je najbolje klubove i pojedince za rezultate u proteklih 12 meseci.

Najbolja muška ekipa u 2021. bila je “Vojvodina”, dok su u ženskoj konkurenciji to priznanje odnele košarkašice “Vojvodine 021”.

Maja Škorić, članica olimpijske reprezentacije Srbije, proglašena je za najbolju igračicu, a priznanja su dodeljena i treneru reprezentacije Srbije u basketu “3 na 3”, Marku Žderu, i igraču Dejanu Majstoroviću, koji je osvojio i olimpijsko odličje.

– Bili smo na Olimpijskim igrama i uzeli smo bronzu, na evropskom prvenstvu u Parizu smo postali kontinentalni šampioni, sa ekipom Uba smo uzeli dva mastersa i bili u jednom trenutku najbolja ekipa na svetu. Imamo i najboljeg igrača na svetu Strahinju Stojačića koji je nastupao za nas, to su sve fenomenalni uspesi, s ponosom ističe Dejan Majstorović, reprezentativac Srbije u basketu “3 na 3”.

Mi kao savez ćemo se truditi da održimo ovaj nivo organizacije takmičenja, a na sportistima je da postižu što bolje rezultate, u šta ne sumnjamo da će i biti – izjavio je predsednik KSV-a, Sava Rajković.

Nagrade za doprinos košarci u pokrajini dodeljene su i sudijama Jasmini Juras i Miodragu Ličini, zatim košarkaškim klubovima Hercegovac, Vršac, Pazova i mlađim kategoriijama ŽKK Srem, treneru Miroslavu Kanjevcu, kao i Mići Pantiću za doprinos u košarci na teritoriji pokrajine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here