Naslovna Srem Pećinci Košarkaški turnir “Vikend pod koševima”

Košarkaški turnir “Vikend pod koševima”

PODELI

Da košarka spada u sam vrh popularnih sportova u pećinačkoj opštini, dokaz je i košarkaški turnir „Vikend pod koševima“ koji već osmu godinu zaredom organizuje Košarkaški klub „Srem basket“ iz Pećinaca, pod pokroviteljstvom Sportskog saveza „Razvoj sportova“ i pećinačke lokalne samouprave.

Prvog takmičarskog dana, u Sportskoj hali u Donjem Tovarniku, košarkaško umeće pokazali mladi košarkaši 2005. i 2006. godište – KK „Srem Basket“, KK „Stara Pazova“, KK „Difens“ iz Novog Sada i KK „Partizan“ iz Beograda. Među brojnim gostima, bili su i eminentni stručnjaci – Dejan Srzić, trener mlađih kategorija u KK „Partizan“ i Petar Rodić, predsednik Okružnog košarkaškog saveza Srem.

Prilikom otvaranja turnira Tomislav Ćirković, direktor pećinačke Javne ustanove „Sportski centar“, rekao je da je ime trenera KK „Srem basket“ iz Pećinaca Živka Misirače veoma cenjeno u sportskom svetu i da je njegov doprinos košarci u opštini Pećinci izuzetan.

-Košarka se diže na sve veći nivo, što se vidi kako po ekipama koje učestvuju na turniru, tako i po eminentnim gostima. Pećinačka lokalna samouprava i Sportski savez u svakom pogledu podržavaju ovaj turnir i svi se trudimo da svaki naredni bude bolji od prethodnog – rekao je Ćirković.

Ekipe su igrale po klasičnom „liga sistemu“ – svako sa svakim. Prvo kolo: KK „Srem basket“ – KK „Difens“ 37:48 i KK „Partizan“ – KK „Stara Pazova“ 57:9; drugo kolo, KK „Srem Basket“ – KK „Partizan“ 26:45 i KK „Difens“ – KK „Stara Pazova“ 47:21; treće kolo, KK „Partizan“ – KK „Difens“ 45:41 i KK „Srem Basket“ – KK „Stara Pazova“ 28:17. Pobednik turnira je KK „Partizan“, drugi je KK „Difens“, treći KK „Srem Basket“, četvrti KK „Stara Pazova“.

Pre poslednjeg kola, organizovano je takmičenje u šutiranju „trojki“. Najviše uspeha je imao košarkaš Partizana Savo Drezgić. U nedelju, drugog takmičarskog dana „Vikenda pod koševima“, ljubiteljima ovog sporta predstaviće se 2007. i 2008. godište.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here