Naslovna Srem Inđija „Kosovo, ne/stvaran život“

„Kosovo, ne/stvaran život“

PODELI

U maloj sali Kulturnog centra Inđija sa početkom, u subotu, 17. marta 2018. godine, sa početkom u 19 časova, biće otvorena izložba fotografija „Kosovo, ne/stvaran život“ Ivana Maksimovića. Izložbu će svečano otvoriti Milan Predojević, predsednik SO Inđija.

Izložba sjedinjuje ove dve suprotne vrste odnosa. U prvi mah želite da okrenete glavu od prikaza koji su pred vama, ali često ne uspevate ili se vraćate opet pred njih upijajući ono što vam govore, i kao da ne prestaju.

Mada započet u tačno određenom trenutku, ciklus jasno govori i o vremenu pre i daje naznake o onome koje tek dolazi, izazivajući uznemirenost i brigu ali kroz istrajnost kosovskih Srba preporučuje ne pad u očajanje, nepodizanje ruke u nemoći, već da „sa strahom, verom i ljubavlju“ uložimo i pojačamo lični trud u očuvanju Kosova i Metohije kako bi ono što na ovim fotografijama vidimo postalo u potpunosti ono što treba da bude – dokument sećanja a prestane ovo što sada jeste – nečiji život, koliko god to nama ne/stvarno izgledalo.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here