Naslovna Srbija Kosovska policija: Jarinje i Brnjak i dalje zatvoreni

Kosovska policija: Jarinje i Brnjak i dalje zatvoreni

PODELI
Izvor: Anadolija/ Zylfije Adem Jakupi

Kosovska policija saopštila je danas da su administrativni prelazi Jarinje i Brnjak i dalje zatvoreni za saobraćaj, zbog nastavka blokada puteva prema tim prelazima.

Navodi se i da je počelo izdavanje ulazno-izlaznih dokumenata za građane koji ulaze na KiM sa dokumentima Srbije.

Kosovska policija saopštava da je juče nakon blokiranja puteva na severu KiM u četiri slučaja došlo do pucnjave prema policiji, ali da nije bilo povređenih. Dodaje se da se čula i jedna detonacija, prenosi Reporteri.

Srbi sa severa KiM sinoć su blokirali saobraćaj na magistralnim putevima – u mestu Rudare kod Kosovske Mitrovice, kod Leška prema Jarinju i mestu Zupce kod Zubinog potoka, izražavajući time miran protest zbog poteza Prištine, kojim se ugrožava opstanak Srba na Kosmetu.

Nakon toga, kosovska policija zatvorila je Jarinje i Brnjak za putnički saobraćaj.

Nakon višesatnih tenzija, Priština je, na zahtev SAD, odlučila da odloži primenu mere o ličnim dokumentima i preregistraciji vozila, do 1. septembra, ali, kako je saopšteno, tek ukoliko budu uklonjene sve postavljene barikade.

U međuvremenu, od ponoći, svaki putnik sa srpskom ličnom kartom na administrativnom prelazu sa KiM, dobija ulazno-izlazni dokument, u kojem stoje datum i vreme ulaska na Kosmet, kao i prelaz koji je korišćen, uz lične podatke putnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here