Naslovna Srem Pećinci Kotlićijada uoči slave!

Kotlićijada uoči slave!

PODELI

Predstojećeg vikenda u Prhovu će, povodom seoske slave, biti organizovan čitav niz zanimljivih događaja.

Program obeležavanja ove godine otvaraju šahisti u subotu 20. jula u prepodnevnim satima. Sa početkom u 10.00 časova, Savet mesne zajednice ovog naselja, pod pokroviteljstvom Sportskog saveza “Razvoj sportova” organizuje 15. Memorijalni turnir u znak sećanja na jednog od najvećih popularizatora drevne igre u pećinačkoj opštini Dušana Bajića.

30. šašinačka „Bostanijada“

Takođe, meštani Prhova i njihovi gosti biće u prilici da u školskom dvorištu od 14.00 do 18.00 časova uživaju u kulinarskim umećima takmičara na 2. Kotlićijadi, ali i tradicionalnim sremskim kolačima koje će pripremiti članice Udruženja žena “Sremica”. Nakon Kotlićijade, u dvorištu osnovne škole, biće organizovan kulturno-umetnički program, na kojem će nastupiti udruženja i pojedinci sa teritorije naše opštine – Folklorni ansambl i pevačka grupa Udruženja “Svitac” iz Deča, KUD “Iskon” iz Šimanovaca, recitatori i mladi pesnici – Ana i Ivan Milićević iz Donjeg Tovarnika i vokalna solistkinja Anastasija Maksić iz Ašanje.

U nedelju 21. jula, u 11.00 časova, kao i svake godine članovi Saveta i meštani će položiti vence na spomen obeležja palim borcima i žrtvama iz Prvog i Drugog svetskog rata, dok će strasni lovci biti u prilici da od 15.00 časova na strelištu Lovačkog društva “Prhovo” oprobaju oštro oko, mirnu ruku i preciznost u dve discipline – klasična šicara i glineni golubovi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here