Naslovna Srem Sremska Mitrovica Kovid ambulanta u Sremskoj Mitrovici nastavlja sa radom

Kovid ambulanta u Sremskoj Mitrovici nastavlja sa radom

PODELI
Foto: rtv

SREMSKA MITROVICA – Ukidanjem vanrednog stanja na snazi su u celoj zemlji ostale vanredne mere koje podrazumevaju nošenje zaštitne opreme u vidu maski i rukavica kao i držanje distance od 2 metra jer epidemija korona virusa i dalje traje.

Nastavak rada Kovid ambullanti takođe je jedna od mera koja je i dalje na snazi a u Sremskoj Mitrovici Kovid ambulanta smeštena je u dispanzer na Savi.

Preporuke iz Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije o merama zaštite još su na snazi a jedna od njih jeste i obavezno testiranje na Korona virus pre prijema u bolnicu što se posebno odnosi na trudnice, onkološke pacijente i one koji primaju hemoterapiju. Zbog toga sa radom nastavlja Kovid ambulanta i u Sremskoj Mitrovici.

Radno vreme ambulante je od 7 do 22 sata a radi 9 lekara dok je određeni broj zaposlenih bio iz seoskih ambulanti koji su od skoro vraćeni u svoje matične ambulante.

Kovid ambulanta nastaviće sa radom dokle god je na snazi epidemija Korona virusa a pored pacijenata koji su obavezni da se jave u ovu ambulantu pre prijema u bolnicu, primaju se i pacijenti sa simptomima Korona virusa koji su za sada u manjini, kažu nadležni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here