Naslovna Srbija Kovilovo POD OPSADOM: Otkazana utakmica protiv Kosova

Kovilovo POD OPSADOM: Otkazana utakmica protiv Kosova

PODELI

Grupa navijača sa srpskim obeležjima okupila se u Kovilovu i napravila atmosferu ispred Sportskog centra u kome je danas trebalo da se sastanu ženske juniorske reprezentacije Srbije i Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u rukometu. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović doneo odluku da se turnir otkaže, piše RTS.

Navijači su noćas patriotskim pesmama, uz zastave i baklje napravili uvertiru za utakmicu koja je izazvala veliku pompu, jer je odlučeno da se igra bez obeležja i himne u Kovilovu i to nakon što je meč “premešten” iz Kragujevca.

Navijači su klicali Kosovu poznatom pesmom “Oj Kosovo, Kosovo” i istakli poruku “Vidimo se”, iako je zabranjen ulaz za gledaoce i predstavnike medija.

Utakmica između mladih rukometašica Srbije i tzv. Kosova trebalo je da se odigra danas u 16 sati u SC Kovilovo, ali je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović doneo odluku da se turnir otkaže.

Pored Srbije i kosovske selekcije, na turniru je trebalo da učestvuju i njihove vršnjakinje (generacija 1998) iz Norveške i Slovačke.

Samo pobednik kvalifikacionog turnira plasiraće se na Svetsko prvenstvo u mađarskom Đeru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here