Naslovna Srem Sremska Mitrovica KPZ-u u Sremskoj Mitrovici nagrada na 24. Međunarodnom sajmu hortikulture

KPZ-u u Sremskoj Mitrovici nagrada na 24. Međunarodnom sajmu hortikulture

PODELI

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde dobila je posebno priznanje na upravo završenom 24. Međunarodnom sajmu hortikulture “Beoplantfer” (Beoplant Fair), na kome je svoje proizvode predstavilo više od 100 izlagača iz zemlje i inostranstva.

Priznanje je dodeljeno za asortiman i kvalitet transportnih uređaja (traktorske prikolice i teške drljače) Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici. Ovaj zavod proizvodi poljoprivredne prikolice “Dubrava” od tri i po, četiri, pet, osam i deset tona.

KPZ je na sajmu prikazao i druge proizvode iz svojih pogona, poput žardinjera i garnitura od kovanog gvožđa, a posetioci sajma su mogli da se kataloši upoznaju i sa drugim proizvodima teške mehanizacije.

Svoj proizvodni program baštenskog i parkovskog mobilijara i prateće opreme izložilo je još pet ustanova – KPZ u Požarevcu (Zabela), KPZ u Nišu, KPZ u Somboru, Vaspitno-popravni dom u Kruševcu i Okružni zatvor u Novom Sadu.

Posebnu pažnju posetioca privukle su ljuljaške, vrteške i klackalice za decu koje se proizvode u KPZ u Nišu, kao i cveće koje uzgajaju štićenici VP Doma.

Proizvodni pogoni postoje u svim kazneno-popravnim zavodima i prvenstveno su namenjeni obuci i upošljavanju osuđenih lica kako bi im se pomoglo da što lakše pronađu posao po isteku kazne.

Ovo je peta godina za redom da Uprava za izvršenje krivičnih sankcija učestvuje na Međunarodnom sajmu hortikulture u Beogradu, a prošle godine je KPZ u Požarevcu (Zabela) dobio diplomu za parkovski mobilijar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here