Naslovna Srem Inđija Kraj problemima sa vodosnabdevanjem Beške

Kraj problemima sa vodosnabdevanjem Beške

PODELI

 

Meštani Beške i Čortanovaca više neće imati problem sa vodosnabdevanje jer uskoro kreću radovi na izgradnji poveznog cevovoda Inđija-Beška. U tu svrhu, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo opredelio je učešće od 70 odsto u realizaciju projekta, odnosno 20 miliona dinara.

Višedecenijski problem sa slabim pritiskom pa i nestankom vode u pojedinim delovima Beške rešiće se izgradnjom poveznog cevovoda, i u slučaju nestašice vode intervenisaće se iz inđijskih bunara. Od 2016. godine izbušena su četiri nova bunara čime je postignuta proizvodnja od 150 litara u sekundi.

„Bez pomoći pokrajinske vlade ne bi mogli da nastavimo sa razvojem opštine Inđija i realizacijom ovakvih kapitalnih projekata važnih za, u ovom slučaju, meštane Beške i Čortanovaca“, istakao je Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija, dodavši da se odmah kreće u raspisivanje javne nabavke i nakon toga izgradnju poveznog cevovoda.

Gak je napomenuo da je prioritet opštinskog rukovodstva stabilno i kvalitetno vodosnabdevanje i podsetio da u poslednje dve godine opština Inđija nema restrikcije vode iako su se ranije često dešavale.

Vrednost projekta izgradnje poveznog cevovoda Inđija-Beška iznosi 28 miliona dinara, od čega Pokrajina finansira sa 20 miliona a Opština sa 8 miliona dinara.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je pokrajinski sekretar Vuk Radojević i potpredsednik pokrajinske vlade Đorđe Milićević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here