Naslovna Magazin Zdravlje Kreativni načini kako da unesete povrće u ishranu vaše porodice

Kreativni načini kako da unesete povrće u ishranu vaše porodice

PODELI

Prema istraživanju Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, dokazano je da 35,6 odsto učenika nema zastupljeno povrće u svakodnevnoj ishrani, a da preko 55 odsto učenika sedmog razreda za užinu kupuje peciva ili sendviče.

Povrće- bilo da ga jedemo sirovo ili obrađeno- sadrži hranljive moćne sastojke koji pomažu u borbi protiv bolesti. Dobijanje dovoljnih količina je prilično važno.

ISPROBAVAJTE NOVU HRANU- Budite radoznali. To može da znači da decu odvedete na lokalnu pijacu i pustite ih da izaberu povrće koje oni žele. Zajedno potražite recept koji ga sadrži kao sastojak. Takođe, možete zajedno posaditi čeri paradajz ili paprike, koje možete držati i na svojoj terasi, i gledati ih kako rastu. Tako ćete da napravite još veću vezu sa svojom decom, a ona će biti sklonija da jedu ono što su sami posadili i oko čega su brinuli.

UČINITE IH UKUSNIM- Budimo iskreni, mnoga deca, ali i odrasli, ne uživaju u povrću, jer ne vole njihov ukus. Ali, dodavanje sira i drugih dodataka koji su odobreni za decu, može pomoći u dopuni ukusa povrća, čineći ih ukusnijim.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here