Naslovna Deca Kreće gradski prevoz u Inđiji, vrtići od 11. maja

Kreće gradski prevoz u Inđiji, vrtići od 11. maja

Foto: ritamindjije.rs

Štab za vanredne situacije opštine Inđija doneo je odluke koje su u skladu sa relaksiranim merama od strane Vlade Srbije.

Ključne odluke su da predškolska ustanova „Boško Buha“ počinje sa radom 11. maja, a od ponedeljka 4. maja ponovo funkcioniše javni gradski prevoz kao i rad autlet šoping centra.

„Imajući u vidu da su ugostitelji pretrpeli veliki ekonomski udarac, odlučeno je da se naknada za letnje bašte ugostitelja koji su i prethodne godine zakupili javni prostor ne naplaćuje“, saopšteno je iz Štaba.

Napomena je da svi i dalje moraju pridržavati preventivnih mera. Tako će vaspitači preuzimati decu od roditelja van objekta vrtića, prilikom dolaska dece testiraće se da li imaju temperaturu, vršiće se konstantne dezinfekcije prostorija i ostalo.

U gradski autobus putnici će moći da uđu isključivo sa maskom a biće postavljene flašice sa dezinfekcionim sredstvom. Inače, do daljnjeg primenjivaće se subotnji red vožnje.

Pored već standardnih preventivnih mera, prodavnice u autlet centru neće smeti da primaju više od 1 kupca na 10 kvadratnih metara.

Na sednici Štaba odlučeno je i da se usluge JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JP „Ingas“ fakturišu na bazi potrošnje vode, odnosno gasa za mesec april 2019. godine, a da se stvarna potrošnja i korekcija računa izvrši nakon ukidanja vanrednog stanja.

IZVORdnevnik
Prethodna vestPomor u 550 košnica: Prskanje zabranjenim sredstvima uništilo pčele
Sledeća vestPriroda ponovo vodi glavnu reč na Fruškoj gori

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here