Naslovna Dogadjaj Krizni štab doneo nove mere zaštite od zaraze

Krizni štab doneo nove mere zaštite od zaraze

PODELI
foto: ilustracija

Republički krizni štab je na današnjoj sednici doneo nove mere zaštite od širenja infekcije virusa COVID-19, prema kojima će tokom predstojećeg vikenda svi ugostiteljski objekti na teritoriji Republike Srbije moći da rade od 6.00 do 14.00 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu. Nakon toga dozvoljena je samo dostava hrane, tako da nakon 14 časova nije moguće vršiti ni takozvanu šaltersku uslugu u kafićima i restoranima. Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića mogu vršiti 24 časa dnevno.

Tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane i fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove za dane vikenda radiće takođe od 6.00 do 14.00 časova.

Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i nakon 14.00 časova.

Objekti koji zadržavaju svoje radno vreme i na koje se ova ograničenja ne odnose su trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe, ordinacije, stomatološke ordinacije, laboratorije, pozorišta i veterinarske ambulante.

Kozmetički i frizerski saloni, saloni za negu lepote i objekti iz delatnosti pružanja zanatskih usluga ovog vikenda mogu da rade od 6.00 do 20.00 časova.

Nove mere važe za predstojeću subotu i nedelju, a prema najavama nova sednica Kriznog štaba biće održana u ponedeljak.

Na teritoriji pećinačke opštine juče je potvrđeno 7 novih slučajeva infekcije korona virusom, a ukupan broj aktivnih slučajeva infekcije popeo se sa 34 na 39 slučajeva. U kovid ambulanti juče je obavljeno 36 pregleda, a zbog sumnje na korona virus testirano je 18 pacijenata.

Tokom jučerašnjeg dana vakcinisano je još 16 građana pećinačke opštine, a medicinski tim koji vrši vakcinaciju izlazio je i na teren, pa je kod kuće vakcinisano 7 nepokretnih građana. Revakcinisano je 13 građana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here