Naslovna Srem Pećinci Krov nad glavom izbegličkim porodicama

Krov nad glavom izbegličkim porodicama

PODELI

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije juče je uručio ugovore za projektovanje 350 stanova za izbeglice, koji će se realizovati u okviru sedmog potprojekta Regionalnog stambenog programa. Među deset lokalnih samouprava ugovor je dobila i Opština Pećinci za izgradnju 15 stambenih jedinica, koji je potpisao Zoran Vojkić, zamenik predsednika Opštine.

Foto: Opština Pećinci

Ovim ugovorom će biti zbrinuto 15 izbegličkih porodica sa teritorije pećinačke opštine, čime će veoma mali broj izbegličkih porodica biti bez krova nad glavom.

“Pećinačka lokalna samouprava već godinama redovno aplicira za sredstva na svim javnim pozivima Komesarijata za izbeglice i migracije, a kroz Regionalni stambeni program stambeno smo zbrinuli 19 izbegličkih porodica kroz dodelu građevinskog materijala, 13 je zbrinuto kroz otkup seoskih kuća sa okućnicom, a sedam izbegličkih porodica je dobilo montažne kuće. U pećinačkoj opštini većina izbegličkih porodica, kojih je oko 250, ima rešeno stambeno pitanje, a nama je cilj da sve porodice na našoj teritoriji imaju rešeno stambeno pitanje i obezbeđenu egzistenciju. U tu svrhu, besplatno smo ustupili plac u Šimanovcima za izgradnju ovih 15 stambenih jedinica, čime će 15 izbegličkih porodica biti trajno stambeno zbrinuti” – rekao je Vojkić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here