Naslovna Srem Kuće na selu ispod cene

Kuće na selu ispod cene

PODELI
Foto: RTV

Cene nekretnina po vojvođanskim selima već godinama su ispod realne vrednosti, a vlasnici ih najčešće prodaju kako bi se preselili u veće sredine, zbog posla ili školovanja dece.

Mnogi nerado prodaju porodične kuće, a cena zavisi od lokalne infrastrukture, blizine grada, kao i odnosa cene i kvadrature.

Počela rekonstrukcija Sremske ulice u Rumi

Za „švapske“ kuće sa voćnjakom dovoljno je svega nekoliko hiljada evra, dok se one novije i komfornije mogu naći i za stotinak evra po kvadratu.

Cene nekretnina na selu zavise od mnogo faktora, počev od razvijenosti okruga u Vojvodini, preko povezanosti sa gradom i insfrastrukture mesta, pa do konkretnih karakteristika objekta, navodi za Radio Novi Sad Milan Milošević iz agencije za nekretnine u Sremskoj Mitrovici.

STARI SLANKAMEN: Mesto gde Dunav grli Tisu

Visina cene varira od mesta do mesta

Na primer, Pavlovci su malo mesto koje nije bilo atraktivno dok naš teniser Novak Đoković nije kupio nekretninu tamo, pa su sad kuće duplo skuplje u odnosu na prošlu godinu te ono što je bilo 10-15 hiljada, sada je 20-30 hiljada evra.

U Bačkoj su, kaže, nekretnine najpovoljnije u Odžacima i okolini, pa se stanovi mogu kupiti za nekoliko stotina evra po kvadratu, a kuće na selu i za nekoliko hiljada evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here