Naslovna Dogadjaj Kuće za sedam mladih parova – Inđija podstiče ostanak na selu

Kuće za sedam mladih parova – Inđija podstiče ostanak na selu

Foto: dnevnik

INĐIJA: Sedam mladih bračnih parova sa teritorije opštine Inđija dobilo je juče ugovore o sufinansiranju kupovine kuće s okućnicom.

Oni su ispunili uslove javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava koji je raspisala i sprovela inđijska lokalna samouprava. Prema uslovima tog javnog poziva Opština Inđija finansira polovinu vrednosti nekretnine ili maksimalno do milion dinara.

Ugovore je parovima uručio predsednik opštine Vladimir Gak koji je istakao da je ovaj projekat još jedan u nizu kojim se pomaže porodica, u ovom slučaju da reši stambeno pitanje.

  • Mi ovim pomažemo mladima da reše stambeno pitanje i tako ostanu na selu. Ulaganje u infrastrukturu sela je uzaludno bez stanovništva i iskreno se nadam da ćemo u narednim godinama podići nivo učešća u kupovini kuća i tako olakšati mladim bračnim parovima da reše jedan od ključnih životnih problema – rekao je Gak.

Ova akcija inđijske lokalne samouprave samo je deo Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Inđija i sprovodiće se i u narednim godinama.

IZVORdnevnik
Prethodna vestTAKSI POKOSIO PEŠAKA Muškarac iz Laćarka stradao na licu mesta
Sledeća vestNAJNOVIJI IZVEŠTAJ: Korona virus popušta, ispod 2000 novozaraženih u poslednja 24 časa

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here