Naslovna Srem Pećinci “Kulturni vašar” Šimanovčanki

“Kulturni vašar” Šimanovčanki

PODELI

Povodom seoske slave u Šimanovcima, Udruženje žena „Šimanovčanke“ organizuje manifestaciju pod nazivom „Kulturni vašar“ petu godinu zaredom, a učešće je prijavilo 25 udruženja iz cele Srbije i Republike Srpske, gde će svako udruženje predstaviti kulturno nasleđe svoga kraja, kao i 4 samostalna izlagača.

Kako nam je rekla Dušica Milošević, predsednica UŽ „Šimanovčanke“, manifestacija je i takmičarskog karaktera u kategorijama – etno štand, posni kolač sa jabukama i ručni radovi, a svi su pozvani da u nedelju od 16:00 časova dođu u šimanovački park, pogledaju ili probaju poslastice ovih vrednih žena.

Istovremeno će biti organizovan i prigodan kulturno-umetnički program posvećen obeležavanju 100 godina od završetka Prvog svetskog rata. U programu će učestvovati KUD „Iskon“, mladi izvođači na harmonici i deca recitatori. Glumci amateri Kulturnog centra Pećinci odigraće predstavu posvećenu Prvom svetskom ratu, a u muzičkom delu programa učestvovaće mlade vokalne solistkinje Irina Arsenijević i Teodora i Dunja Radosavljević. Program će voditi Saša Đorđević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here