Naslovna Vojvodina Kupci treba da potpišu ugovore o održavanju sekundarnih instalacija

Kupci treba da potpišu ugovore o održavanju sekundarnih instalacija

PODELI
Foto: zrenjaninski.com

ZRENJANIN – Javno komunalno preduzeće “Gradska toplana” iz Zrenjanina najavilo je da započinje potpisivanje ugovora sa kupcima, profesionalnim upravnicima i upravnicima skupština stambenih zajednica o održavanju sekundarnih instalacija.

U ovom preduzeću podsećaju da je, prema Odluci o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom grada Zrenjanina, sekundarna instalacija u vlasništvu kupaca toplotne energije. Kupci su, stoga, u obavezi da o svom trošku održavaju sekundarnu instalaciju u tehnički i funkcionalno ispravnom stanju.

JKP “Gradska toplana” obaveštava i da će u ovoj grejnoj sezoni izlaziti na teren po pozivu kupaca, a u vezi sa radom sekundarnih instalacija. To će činiti iako još uvek nema potpisane ugovore sa njima.

Kako na snagu stupa novi Zakon o zaštiti potrošača, “Gradska toplana” ima obavezu da pismenim putem odgovara na pozive kupaca, a u vezi sa radom sekundarnih instalacija. S obzirom na to da još uvek nisu potpisani ugovori o održavanju sekundarne instalacije, kupci mogu očekivati da će u pismenoj formi dobijati negativne odgovore. Službena lica našeg preduzeća će, uprkos tome, izlaziti po pozivu građana koji dispečerskoj službi budu prijavljivali probleme sa sekundarnim instalacijama – naveo je u pisanoj izjavi za medije v.d. direktora JKP “Gradska toplana” Ilija Svilar.

Potpisivanje ugovora od naredne godine

Kako je najavljeno, akcija potpisivanja ugovora o održavanju sekundarne instalacije započeće naredne godine. “Gradska toplana” će pre toga kupcima proslediti ugovore sa pratećom ponudom u vezi sa cenama usluga. Njih će formirati stručne službe preduzeća.

– Za razliku od ove, naredne grejne sezone JKP “Gradska toplana” će izlaziti samo na pozive onih kupaca koji su sa preduzećem potpisali ugovor o održavanju sekundarnih instalacija. Svi oni korisnici, koji budu upućivali pozive u vezi sa curenjima, havarijama ili drugim problemima, dobijaće negativan odgovor, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača – istakao je Svilar.

Kupci na sistemu daljinskog grejanja imaju mogućnost da ugovore potpišu i sa drugim preduzećima koja pružaju ovu uslugu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here