Naslovna Dogadjaj „Kupinik“ pobrao ovacije u Banji Koviljači

„Kupinik“ pobrao ovacije u Banji Koviljači

PODELI

Društvo za negovanje narodne tradicije „Kupinik“ imalo je dva zapažena nastupa na Smotri folklora „Podrinje kroz pesmu i igru“ u Banji Koviljači. U konkurenciji osam društava iz cele Srbije, Prvi ansambl DNNT „Kupinik“ predstavio se koreografijom Igre iz Šumadije, dok su se veterani predstavili novom koreografijom Igre iz Mačve koju su u Banji Koviljači premijerno izveli.

Predsednik DNNT „Kupinik“ Milan Zujić kaže da je izuzetno zadovoljan načinom na koji su se predstavili publici.

„Mislim da smo uspeli na pravi način da predstavimo i naše društvo i našu opštinu, koja nas je i ovoga puta podržala tako što je obezbedila prevoz za naših 40 članova. Posebno mi je drago, što je u konkurenciji folklornih društava sa dugom tradicijom poput društava iz Valjeva, Smederevske Palanke, Novog Beograda i Zrenjanina, našem Prvom ansamblu pripala čast da svojim nastupom zatvori Smotru. Naši igrači su pobrali ovacije publike koja ih je vratila na bis, što je siguran pokazatelj kakav utisak su ostavili“ – kaže Zujić i dodaje da je za članove „Kupinika“ i samo putovanje bilo doživljaj za sebe, jer su u povratku iskoristili priliku da posete Etno selo Sunčana reka.

On je ujedno najavio da se naredno gostovanje „Kupinika“ očekuje već 17. jula u Velikoj Plani, kada će nastupiti na proslavi jubileja KUD „Đurđevdan“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here