Naslovna Srem Sremska Mitrovica Laćaračka fijakerijada

Laćaračka fijakerijada

PODELI

Četvrta po redu Laćaračka fijakerijada održana je u centru sela kod Osnovne škole “Triva Vitasović Lebarnik”. Okupilo se više od 40 zaprega uparađenih konja, kao i mnogobrojna publika koja je uživala u takmičarskom i kulturno-zabavnom programu.

Fijakerijada je ponos Laćarka, a pred mnogobrojnom publikom i ovoga puta defilovali su svečano obučeni kočijaši u prelepim fijakerima, uigrani konji u laganom kasu – jer to je smotra koju mnogi čekaju celu godinu.

Pokrovitelj celokupne manifestacije je Grad Sremska Mitrovica Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i sport. Laćaračka fijakerijada počela je defileom fijakera u podne. Defilovali su od krila na početku Laćarka, kroz celo selo, sve do “Lukoil” benzinske stanice. 

Ilija Nedić načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport u ime pokrovitelja ove seoske manifestacije rekao je: “Laćarak kao najveće selo ne samo u Sremskoj Mitrovici, nego i u Srbiji zaslužuje jednu ovakvu manifestaciju. Nama je cilj da kroz ovakve manifestacije, u saradnji sa mesnom zajednicom i udruženjima meštana, pomognemo i selu, i udruženjima da očuvaju tradiciju sela i da zadržimo i unapredimo sve one vrednosti koje su nekad krasile život na selu. Treba da omogućimo mlađim naraštajima da vide običaje i šta su njihovi stari radili kako bi prihvatili te vrednosti i nastavili njihovim putem.”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here