Naslovna Hronika Lalić: Nikom od pripadnika grupe nije pozlilo tokom ubijanja i uklanjanja tela

Lalić: Nikom od pripadnika grupe nije pozlilo tokom ubijanja i uklanjanja tela

PODELI
Foto: iStock/nathaphat

U Specijalnom sudu u Beogradu ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno je suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenm optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmicu i silovanje.

Odgovarajući na pitanja sudije, Lalić je rekao da on nikad nije video da je nekom pozlilo tokom ubijanja i uklanjanja tela, dodajući da niko od pripadnika ne bi pokazao slabost.

Lalić je rekao da je optuženi Vlade Draganić bio zadužen za industrijsku mašinu za mlevenje mesa, prvo je uključivao i isključivao u procesu mlevenja, a kasnije čistio i rasklapao.

Mašina je kako je kazao Lalić mogla i kosti da melje, a nakon tog procesa mašina je prvo čišćena vodom, zatim posipana sonom kiselinom ili varikinom, kao što je bila procedura i za celu skrivenu prostoriju.

Sudija je pitala Lalića i za prebijanje I.S, na šta je on rekao da ga je udario par puta drvenom drškom od lopate po cevanicama, navodeći da oštećenom “nije pukla ni koža”.

Takođe, Lalić je rekao da su ga vođe grupe nakon ubistva Milana Ljepoje, pitale da li bi se bunio da podeli sa Milošem Budimirom kokain koji je poslao Radoje Zvicer kao nagradu za ovo ubistvo, jer Budimir nije učestvovao zbog korone, na šta je Lalić vođama rekao da nije problem.

Počela su pitanja punomoćnika oštećenih, a prva Laliću postavlja pitanja advokat Vesna Golubović, punomoćnica oštećene žene Gorana Veličkovića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here