Naslovna Srem Ruma MITROVČANI UHVAĆEN U PREVARI: Lažni naslednici navodno pokojnog klijenta banke pokušali da...

MITROVČANI UHVAĆEN U PREVARI: Lažni naslednici navodno pokojnog klijenta banke pokušali da podignu više stotina hiljada evra

PODELI
Foto: Ilustracija

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu i policija sprečili su prošle nedelje dvojicu muškaraca, koji su predstavljajući se kao naslednici navodno pokojnog klijenta banke, pokušali da podignu više stotina hiljada evra sa njegovog računa.

Po prijavi da je 10. januara NN lice pokušalo na prevaru da podigne veću svotu novca – nekoliko stotina hiljada evra u filijali banke “Inteza” u Knez Mihajlovoj ulici, tužilaštvo je naložilo policiji da utvrdi identitet ovih osoba i drugih učesnika u toj prevari.
Utvrđen je identitet dvojice osumnjičenih – G. B. (44) i J. M. (38), obojica iz Sremske Mitrovice. Njima je nakon zaključenja sporazuma o priznanju krivice izrečena kazna od po 15 meseci zatvora i novčana kazna od po 100.000 dinara, imajući u vidu da su obojica neosuđivani i da se radi o pokušaju krivičnog dela, kao i da se na ovaj način može postići svrha, kako generalne tako i specijalne prevencije, kažu u tužilaštvu.
Napominju da po nalogu tužilaštva policija nastavlja operativne radnje kako bi se utvrdilo da li je još neko lice kao saučesnik, odnosno saizvršilac, podstrekač ili pomagač učestovalo u izvršenju ovog krivičnog dela, kao i broj eventualnih saučesnika, protiv kojih će naknadno biti pokrenut krivični postupak.
U Prvom osnovnom tužilaštvu napominju da je dobrom multisektorskom saradnjom onemogućeno da se dovrši ovo pokušano krivično delo i to bez ikakvih posledica po banku i njenog klijenta, kao i da se u najkraćem roku uhapse izvršioci, procesuiraju i osude na odgovarajuće kazne zatvora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here