Naslovna Srem Sremska Mitrovica Lekar u svakom selu

Lekar u svakom selu

PODELI

Meštani Velikih Radinaca neće više morati da odlaze lekaru u Bešenovu, već će preglede od sada obavljati u svom selu u rekonstruisanoj seoskoj ambulanti.

Ukupni radovi su koštali 3,5 miliona dinara, a finasirao ih je Grad Sremska Mitrovica uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, pišu Novosti.

Foto: Novosti 
Na objektu je urađena potpuno nova krovna konstrukcija, unutrašnja i spoljašnja stolarija, fasaderski i molerski radovi, podne obloge, dva toaleta i kupljen je novi nameštaj. Podizanje primarne zdravstvene zaštite na viši nivo i veća briga o građanima koji žive u selima, kako je naglasio Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice, svakako su jedan od ciljeva lokalne samouprave.

– Želimo da svako naše selo ima ambulantu i lekara. 

Pored toga što finasiramo 10 lekara iz gradskog budžeta, trudimo se da svim našim građanima omogućimo što bolje i kvalitetnije zdravstvene usluge u svojim ambulantama – istakao je za “Novosti” Sanader.

IZ Kancelarije za javna ulaganja najavljeno je da ovo nije jedini objekat koji se radio na području Sremske Mitrovice. Veoma brzo bi trebalo da počne uređenje ambulante u Radenkoviću, ali i u sremskomitrovačkoj bolnici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here