Naslovna Srem Sremska Mitrovica Lekari iz Sremske Mitrovice edukovali lekare iz Novog Pazara

Lekari iz Sremske Mitrovice edukovali lekare iz Novog Pazara

PODELI
Foto: Sandzakpress

Tim lekara iz Sremske Mitrovice posetili su ginekološko-akušersko odjeljenje u Novom Pazaru gde su vršili edukaciju lekarima u Novom Pazaru i to u vezi sa laparoskopskim operacijama. 

U ove operacije spadaju: laparoskopsko uklanjanje žučne kese, uklanjanje slijepog creva, različite ginekološke intervencije, te laparoskopske biopsije tumora trbušne duplje.

“Laparoskopska metoda operisanja je veoma korisna za pacijente zato što se pacijent vrlo brzo vraća u društvo, uključuje se u rad, vrlo su male povrede na telo, a to su u principu mlade žene koje su radno aktivne. Pacijentkinje zahtevaju i da estetski bude operacija uredna što ova metoda i pruža” rekao je Dr Dragan Malobabić ginekolog i zamjenik direktora Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.

“Kvalitativna edukacija omogućiće našim lekarima da  se osposobe za rad na kvalitetnijoj opremi koju smo obezbedili“, istakao je direktor Opše bolnice u Novom Pazaru i dodao da ovo predstavlja veliki značaj u razvoju i napretku ove ustanove.

Oprema kupljena pre četiri godine dobija svrsishodnu vrijednost, zaslugom ljekara iz Sremske Mitrovice koji su edukovali lekare u Novom Pazaru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here