Naslovna Srem Ruma Licenca kao potvrda profesionalnog rada u Dnevnom centru i boravku za decu...

Licenca kao potvrda profesionalnog rada u Dnevnom centru i boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju

PODELI

Priredbom punom pozitivne energije i naboja u Dnevnom centru/boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju proslavljeno dobijanje licence za rad od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Dnevni centar i Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, koji funkcionišu pod okriljem Centra za socijalni rad Opštine Ruma, svakodnevno pohađa 35 korisnika, koji u objektu “Livade” kod “Zmajeve” škole imaju sve neophodne uslove za boravak, stručnu pomoć za psihofizički razvoj i potrebnu medicinsku negu. Programi u Dnevnom centru/boravku su prilagođeni i osobama sa posebnim potrebama i onima sa teškoćama u razvoju, a ovaj vid usluge koji nudi Centar za socijalni rad mnogo znači ne samo korisnicima već i njihovim roditeljima, kaže direktor Centra za socijalni rad Opštine Ruma Slobodan Krasić.

“Uz veliku finansijsku podršku Opštine Ruma trudimo se da pružimo našim korisnicima, deci i mladima, kvalitetnu uslugu, da im omogućimo da se druže, da se upoznaju sa drugom decom, drugačijim okruženjem, da ne budu samo u zatvorenom prostoru. Da osete da nisu odbačena od društva, da su deo ovog sveta kome sa pravom pripadaju. Resorno Ministarstvo je veoma zahtevno i stoga je jasno da smo licencu dobili zahvaljujući odličnoj i kvalitetnoj usluzi koju pružamo korisnicima”, rekao je direktor Krasić i napomenuo da je licenca važi narednih pet godina.

Licenca koju je dobio Centar za socijalni rad Opštine Ruma je verifikacija stručnog rada zaposlenih u ovoj ustanovi, ocenio je predsednik SO Ruma Stevan Kovačević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here