Naslovna Dogadjaj Likovni umetnici Sremske Mitrovice izlažu u Bečeju

Likovni umetnici Sremske Mitrovice izlažu u Bečeju

Foto: dnevnik

BEČEJ: Kolektivnom izložbom Udruženje likovnih umetnika „Esnaf“ iz Sremske Mitrovice predstavlja se ovih dana, posle 17 godina, u bečejskoj Galeriji „Krug“ pod krovom Gradskog pozorišta. Među izlagačima na aktuelnoj izložbi su i dvojica Bečejaca, Bojan Stričević i Šandor Šlajf.

Izložba će, umesto najavljene dve nedelje, trajati do kraja februara, rekla nam je istoričarka umetnosti galerije „Krug“ Gabriela Sel. Na svečanom otvaranju bila je zavidna poseta, a od 14 zastupljenih autora sa 33 dela, njih sedmoro bilo je prisutno.

  • Jedan sam od mlađih i novijih članova ULU „Esnaf“, ne sećam se prvog predstavljanja Bečejcima, a sada sam želeo da se predstavimo sugrađanima kao slikari klasičnog slikarstva, koje, za razliku od brzorastućih i brzoopadajućih stilova, neće izumreti – rekao nam je Bečejac Bojan Stričević.

ULU „Esnaf“ se za 22 godine postojanja sedamdesetak puta predstavilo javnosti kolektivnim izložbama, a uduženje baštini nakadašnji Likovni studio i Majstorsku radionicu lepih umetnosti, da bi nadraslo granice sremskomitrovačkog atara i članovi počeli da postaju umetnici s prostora cele države i izvan njenih granica.

U bečejskoj galeriji „Krug“ predstavljena su dela Miljana Vasiljevića, Nenada Vojinovića, Branislave Grubješić Pantelić, Vladimira Despotovića, Dragane Malešević, Damjana Martinovića, Dragana Martinovića, Dušana Prodana, Milene Radić, Jelene Sekulić Voljanek, Bojana Stričevića, Jovice Tomaševića, Darka Topalskog i Šandora Šlajfa.

IZVORdnevnik
Prethodna vestBesplatan prevoz za penzionere u Sremskoj Mitrovici
Sledeća vestInđija izabrala novog predsednika

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here