Naslovna Srbija Ljubav i čelična volja vodile Đorđa kroz borbu za starateljstvo, sada uživa...

Ljubav i čelična volja vodile Đorđa kroz borbu za starateljstvo, sada uživa u svakom trenutku

Foto:luftika.rs

Đorđe Joksimović prošao je put do pakla i nazad u prethodnih gotovo sedam godina, ali sva iskušenja koja su ga zadesila pokazala su čitavoj naciji šta znače ljubav, posvećenost i čelična volja.

Uspeo je da pobedi u unapred izgubljenoj borbi, a danas konačno uživa u plodovima pobede, iako sada mora naporno da radi kako bi uslove za odrastanje svojim ćerkama održao na zadovoljavajućem nivou.

Đorđe se konačno izborio za starateljstvo nad smislom svog života, iznajmio je stan u kući koji je odabrao tako da ćerkama pruži najbolje što može i šta se od njega tražilo. Kuća ima dečju, spavaću i dnevnu sobu, pristojnu kuhinju i kupatilo.

Devojčice su svoju sobu uredile, opremile slikama, igračkama, unele su toplinu u dom, iz kog više neće morati da se sele, u kojem će odrastati uz svog oca.

– Nema nemoguće, ako želite iskreno decu, nema nemoguće! Ja sam to mnogim roditeljima rekao. Nema hoćemo, a sutra vas nema, za decu se bori stalno i svakog momenta, sve morate da organizujete da vam deca budu na prvom mestu, sve ostalo dolazi svojim tokom. Ja sam dva puta išao u školu za roditeljstvo, sve sam dva puta ponavljao i ništa mi nije teško. U kući sam 6 meseci, uzeo sam kuću koja ispunjava sve uslove, škola je na 10 minuta, blizu mi je ambulanta. Uslovi su maksimalni za decu i deca su prezadovoljna – ispričao je Đorđe novinarima Telegrafa kojiima je otvorio vrata svog novog doma.

Vredno radi i dodatno nadniči, a ako novca za kiriju slučajno zatreba ima prave prijatelje na koje se može osloniti.

– Imam pomoć prijatelja, imam veliki krug prijatelja koji pomažu u tome – kazao je

Devojčice su se lepo uklopile u društvo u kragujevačkoj Pivari. Imaju, kaže Đorđe, drugare u ulici i u novom domu proslavljaju rođendane. Najmlađa ćerka je 21. oktobra napunila 8 godina, a starije sestre do kraja godine proslaviće 10. i 11. rođendan.

– Deca nikad nisu sama. Imamo tu komšinicu i komšiju, zavoleli su decu i deca ih zovu baka i deka. Nisu to rođeni baba i deda, ali tako ih deca zovu, oni su nam uvek tu, štagod treba. Ja radim trenutno, bavim se građevinom. Izvodimo kompletne radove. Provodim dosta vremena na poslu, ali to prilagođavam kada su deca u školi. Odrađujem poslove brzinski, i ne pada mi teško. Posao je fizički težak u građevini nema lakog posla. Devojčice su zadovoljne – objasnio je.

Kraj u kome žive nalazi se kod Metinog brda, tzv. “topa”, reč je o mirnom kraju sa porodičnim kućama, odakle se pruža lep pogled na grad.

Devojčice su, inače, dugo bile u hraniteljskoj porodici u Topoli od 2015. godine. Nažalost, tu porodicu je potresla tragedija, izgubili su rođenu ćerku, a onda su pre nekoliko meseci premeštene u Bresnicu.

Porodica u Topoli je, kaže, bila divna i danas je u kontaktu s njima, a suze su mu potekle samo u trenutku kada je govorio o njihovom gubitku.

– One su to teško podnele. To im je bila kao četvrta sestra, devojka koja je od prvog trenutka pružila mnogo ljubavi i pažnje. Deca se sa tom porodicom čuju svakoga dana i posećujemo se – kazao je Đorđe.

Majka devojčica je na lečenju u naselju Male Pčelice. Kako kaže Đorđe, želi da je poseti sa ćerkama, ali zbog korone je to teško izvodljivo.

Podsetimo, Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloletne ćerke, a on je pet puta pešačio iz Kragujevca do Beograda, kako bi ponovo apelovao na nadležne organe da mu vrate decu.

Deca su mu, podsetimo, bila oduzeta zbog, kako je ispričao ranije, bolesti njegove žene. Supruga mu je i dalje na lečenju, a Đorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje, a kako tvrdi, već duže vreme ima i sve uslove da mu ćerkice budu vraćene.

Još jedan od uslova koje je morao da ispuni bila je i obavezna škola za roditeljstvo Centra za porodični smeštaj u Kragujevcu, koju je uspešno završio.

Joksimović je u međuvremenu decu mogao da viđa svakog vikenda, od subote u 11 časova do nedelje u 18 sati.

IZVORluftika.rs
Prethodna vestDolazak bizona na Frušku goru kasni 3 godine zbog nečije greške u kuca
Sledeća vestSV RAZGLEDNICA: Vodimo vas na Orlove stene, skrivene na Fruškoj gori

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here