Naslovna Dogadjaj Ljubav iskazana na kreativan način

Ljubav iskazana na kreativan način

PODELI
Foto: Opština Pećinci

U susret Međunarodnom danu žena, Udruženje žena “Šimanovčanke” organizovalo je četvrti Osmomartovski bazar u prostorijama Saveta mesne zajednice u Šimanovcima, a Bazar su juče obišli Zoran Vojkić zamenik predsednika opštine Pećinci, Aleksandar Mandić predsednik Saveta mesne zajednice Šimanovci i Tomislav Ćirković direktor Javne ustanove “Sportski centar”.

Na Bazaru su svoje kreativne i nadasve zanimljive poklone osmislila, između ostalih, i deca iz šimanovačke osnovne škole i predškolske ustanove zajedno sa svojim učiteljicama i vaspitačima, a o nepresušnoj dečjoj mašti Aleksandar Mandić je rekao da je ona izvor pre svega ljubavi, što se i vidi na izloženim predmetima.

“Osmi mart je posvećem svim damama, ali posebno majkama, a deca su srećna ne samo kada uruče poklone, nego i kada ih i sama naprave za drage osobe. Tako da je ovaj Bazar na neki način objedinio tu ljubav dece na simboličan način kroz kreativne i šarene detalje. Drago mi je da Udruženje žena Šimanovčanke nastavlja lepu praksu organizovanja Osmomartovskog bazara, jer na taj način pokazuju da kultura ne stanuje samo u velikim gradskim centrima, nego evo i u selima, gde se ljudi trude po kažu svoju kreativnost. Uz podršku pećinačke lokalne samouprave, našeg Saveta, brojnih kulturnih činilaca i roditelja kulturna dešavanja su sve bogatija, ne samo u Šimanovcima, nego širom naše opštine” – istakao je Mandić.

Kako nam je rekla Dušica Milošević, predsednica šimanovačkog udruženja, Bazar je i ove godine organizovan uz podršku opštine Pećinci i Mesne zajednice.

“Ove godine smo uključile i naše najmlađe sugrađane, koji su svojim veselim i šarenim poklonima obradovale svoje vršnjake i sve posetioce našeg Bazara. Izuzetno mi je drago da je za ova dva dana, koliko je trajao Bazar, posećenost bila velika i da su svi zadovoljni, i prodavci i posetioci, kao i da su svi pronašli poklon za svoju dragu osobu” – rekla je Milošević.

Tokom dva dana trajanja Bazara, svoje radove su, pored najmlađih Šimanovčana, izložili i samostalni izlagači, uzgajivači cveća i slikari, a članice šimanovačkog udruženja izložile su svoje rukotvorine. Najbrojniji posetioci Bazara bila su deca – školarci koji su kupovali poklone za svoje majke i bake, kao i predškolci, a svi zajedno su uživali u razgledanju i posluženju koje su za njih priredile Šimanovčanke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here