Naslovna Dogadjaj LJUDI, NE DOLAZITE U SRBIJU ZA PRAZNIKE! Završićete u karantinu u Moroviću...

LJUDI, NE DOLAZITE U SRBIJU ZA PRAZNIKE! Završićete u karantinu u Moroviću i Mitrovačkom polju!

Foto: dnevnik

Mere karantina radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti KOVID-19 koje je naredilo Ministarstvo zdravlja 16. marta sprovodiće se u objektu vojne ustanove “Morović”, Šidu i Miratovačkom polju, navodi se u Zaključku Vlade Srbije od 17. marta koji je objavljen u Službenom glasniku.

Ministarstvo zdravlja kao mere karantina naredilo je kontrolu putnika i zdravstveno upozorenje za sve putnike na aerodromima i drugim graničnim prelazima u Srbiji, kao i određivanje Referentne laboratorije za identifikaciju i potvrdu SARS-CoV-2.

Istim merama karantina naređeno je i obrazovanje medicinskih timova za praćenje zdravstvenog stanja osoba koje bi, u skladu sa epidemiološkim kriterijumima, bile smeštene u karantin.

Kako Informer saznaje, ova odluka nadležnih posebno će se odnositi na one građane Srbije koji uprkos upozorenjima nameravaju da za uskršnje i vaskršnje praznike nameravaju da posete našu.

Prema saznanjima, svi oni koji budu narednih dana budu ušli u našu zemlju, a takvih je i dalje mnogo, umesto sa svojim najmilijima, praznike će provesti u jednom od dva pomenuta karantina.

Drugim rečima, bolje je da vaskršnje praznike provedete tu gde jeste uz prazničnu trpezu, nego u karantinu u Moroviću.

Kao i ograničenje slobode kretanja i obavezni zdravstveni pregledi lica koja su bila ili za koja postoji sumnja da su bila u kontaktu sa licima obolelim od ove zarazne bolesti u vremenu trajanja maksimalne inkubacije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će srpski državljani koji se vraćaju u zemlju, a nemaju gde da sprovedu mere samoizolacije, biti smešteni u karantine.

Stefanović je na Radio-televiziji Srbije kazao da će u Srbiji biti oformljene dve hale-karantini, na severu i jugu zemlje.

  • Ne možemo da sprečimo naše državljane da se vrate u Srbiju, ali možemo da apelujemo na njih. Za njih je najzdravije da ostanu u samoizolaciji tamo gde se nalaze – rekao je Stefanović.
IZVORpravda
Prethodna vestMO liga Srem – Zapad: Roksa režirao pobedu
Sledeća vestDezinfekcija dečijih igrališta i drugih javnih površina

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here