Naslovna Srbija Lidl otvorio logistički centar u Novoj Pazovi vredan 55 mil EUR

Lidl otvorio logistički centar u Novoj Pazovi vredan 55 mil EUR

PODELI
Logistički centar kompanije Lidl Srbija, vredan je 55 miliona evra, otvoren je danas u Novoj Pazovi. U njemu je posao dobilo 180 ljudi, dok se otvaranje prvih prodavnica očekuje do kraja godine.

Prostire se na 45.000 kvadrata i ima 30.000 paletnih mesta, te spada u jedanod najvećih logističkih centara u ovom delu Evrope i jedini u Srbiji koji ima LEED GOLD sertifikat.

Foto: e-kapija

Moderne tehnologije i optimizovani procesi obezbediće efikasnost poslovanja, što je već isprobano na 30 tržišta na kojima Lidl posluje. Pripreme za otvaranje Logističkog centra podrazumevale su i obuku i razvoj dela zaposlenih u inostranstvu. Iz ovog centra, roba će se isporučivati prodavnicama svakoga dana. Proizvodi će biti sveži, a zalihe dovoljne. Objekat ima 120 rampi za utovar i može da snabdeva čak 100 prodavnica.

Foto: e-kapija

Logistički centar su zvanično otvorili Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije i Tomislav Šapina, generalni direktor Lidla Srbija, a svečanosti su prisustvovale brojne zvanice i počasni gosti – ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

– Današnje otvaranje Logističkog centra važan je događaj za Lidl, jer smo korak bliže da kroz pažljivo odabran asortiman i naše Lidl brendove, potrošačima u Srbiji ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine, sveže i kvalitetne proizvode, i najbolji odnos cene i kvaliteta. Takođe, i za Srbiju, jer je ovo potvrda da Lidl dolazi kao dugoročan partner, koji je tu ostane i da se zajedno razvijamo i unapređujemo – rekao je generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina.

On je podsetio da su još u toku pregovori sa brojnim lokalnim dobavljačima, među kojima će neki proizvoditi i pod Lidlovim robnim markama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da će Lidl do kraja godine otvoriti 16 prodavnica i zaposliti ukupno 1.500 radnika u Srbiji. Dodao je i da će se na rafovima Lidlovih prodavnica naći više od 300 srpskih proizvoda, uz napomenu da će od rukovodstva te kompanije tražiti da domaćih proizvoda bude još više.

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman istakao je da otvaranje Logističkog centra u Novoj Pazovi predstavlja izvanredan primer za jačanje ekonomskih odnosa između Nemačke i Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here