Naslovna Srem Fruška gora MAĐARI GRADE FRUŠKOGORSKI KORIDOR?

MAĐARI GRADE FRUŠKOGORSKI KORIDOR?

PODELI

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto potvrdio je da postoji interesovanje mađarskih kompanija za izgradnju Fruškogorskog koridora.

Na sastanku održanom u petak, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa Peterom Sijarto vezano za saradnju dve zemlje u oblasti infrastrukture. Tom prilikom Sijarto je potvrdio da postoji interesovanje mađarskih kompanija za izgradnju Fruškogorskog koridora.

Izgradnja Fruškogorskog koridora je, kako je kazala Mihajlović, važan projekat za Srbiju, za koji je već urađen deo projektne dokumentacije, a u narednom periodu razgovaraće se o modelima finansiranja.

Ona je ocenila da je za regionalno povezivanje važno i uklanjanje nefizičkih barijera kroz efikasnije procedure na granicama, a madjarska strana je obećala da će biti rešen problem dugog zadržavanja na graničnim prelazima, i u drumskom i u železničkom saobraćaju, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here