Naslovna Srem Sremska Mitrovica Održana promocija knjige „Magi kao da je bila nekad“

Održana promocija knjige „Magi kao da je bila nekad“

PODELI

U petak, 14. septembra 2018. godine, u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“, u Pivnici „Hogarovo burence“, održana je Promocija knjige „Magi kao da je bila nekad“, autora Dušana Vesića, koja govori o tragičnoj sudbini Rok heroine, Margiti Stefanović, klaviriskinji kultne grupe 80-ih i 90-ih godina, Ekatarine Velike.

U prvom delu Programa Promocije, igrokazom glumaca, Kreativnog studija i teatra „Gartel“, Nikoline Panić, Marka Petkovića i Nikole Stankovića prikazan je deo iz knjige, nesrećnog i tužnog života Margite Stefanović, umetnice, nadprosečne inteligencije, apsolutng sluha, diplomiranog arhitekte, bez ostvarene životne želje da bude profesionalna pijaniskinja. Svoj život završila je u Domu za nezbrinuta lica u Beogradu 2002. godine.

U drugom delu Programa, pitanja su bila otvorena za publiku, koja je odgovore dobila od samog autora, Dušana Vesića, a umetnički dojam o knjizi, dala je gošća, Tatjana Ljubinković, istoričar umetnosti. Da bi se priča o Magi zaokružila i ostavila utisak na publiku, Ustanova za negovanje kulture „Srem“, organizovala je i svirku IQV-EKV Tribute band-a, koji su svirali repertoar, sastavljen od pesama isključivo grupe Ekatarine Velike. Program je vodila Nataša Sekulić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here