Naslovna Srem Fruška gora Magične boje Fruške gore

Magične boje Fruške gore

PODELI
Foto: Vojvodina uživo

FRUŠKA GORA – Jesenje magične boje i šuškanje lišća tokom šetnje pravi su doživljaj koji Fruška Gora pruža. Planinarske staze vode kroz mnogobrojna brda i kroz listopadne šume, pa je pogled iz ptičje perspektive zaista neverovatan. Pozivamo vas da se zajedno sa nama “provozate” Grebenskim putem, kroz srce Fruške gore.

Grebenski put je žila kucavica Fruške gore i prostire se celom njenom dužinom od istočnog, ka zapadnom delu. Ova glavna saobraćajnica dužine je oko 45 kilometara i svojim većim delom prolazi kroz šumu, što vožnju preko ove planine čini posebno uzbudljivom.

Takodje, u martu ove godine, završena je kompletna obnova Grebenskog puta (Partizanski put).

Uređeno je preko 20 kilometara kvalitetnog puta na padinama Fruške gore.

Za realizaciju projekta iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je skoro 857 miliona dinara.

Do sada su rekonstruisane deonice Banstol – Odmaralište Elektrovojvodine – Iriški venac, Čortanovci – Banstol, Beočin – Bešenovo i od Crvenog čota do Zmajevca, čime je olakšan put do turističkih i rekreativnih destinacija na na Fruškoj gori.

Svojom putanjom redom spaja neke od najtraktivnijih fruškorskih lokacija: Iriški venac, Zmajevac, Brankovac, Jabuku, Letenku, kao i mnoge druge znamenitosti poput spomen-obeležja Sloboda i repetirora na Iriškom vencu, Crvenog čota, izvora Svetog Đurđa, Papratski Do itd.

Grebenski put je posve više od 15 godina potpuno renoviran.

Izletišta su zaštitni znak Fruške Gore, a mnogi dolaze nedeljom na planinu kako bi se opustili i družili u nekom od popularnih izletišta. Često su ona izbor mladih koji tu dolaze radi druženja sa prijateljima, mada se za boravak u izletištima odlučuju i odrasli sa porodicama. Fruška Gora ima oko dvadesetak izletišta i sva su uređena stolovima i mestima za roštiljanje. Neki od najpoznatijih izletišta jesu Brankovac, Iriški Venac, Andrevlje, Vrdnik i mnoga druga.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here