Naslovna Srem Pećinci Magija koja spaja prirodu i istoriju (FOTO/VIDEO)

Magija koja spaja prirodu i istoriju (FOTO/VIDEO)

PODELI
Foto: Vojvodina uživo

KUPINOVO – Jedino sremsko selo koje je bilo kraljevski grad i u kome se nalaze ostaci grada Kupinika.

Najstariji deo sela je sačuvan i zaštićen kao Etno-selo i tu se nalaze neke od najstarijih kuća u Vojvodini, koje su zakonom zaštićene kao kulturna dobra Srbije.

Kupinovo poseduje i Magičnu šumu u kojoj se ispunjavaju želje, ali pod jednim uslovom! Koji je uslov saznajte u video prilogu Vojvodina uživo: 

Kupinovo, jedno od najlepših sremskih sela pored bogate istorije poseduje resurs geotermalnih voda koje spadaju u visokotemperaturne vode. Kupinovo je i kraljevski grad, jer se u njemu nalaze ostaci grada Kupinika, sedišta srpskog despota Lazarevića i Đurđa Brankovića. Turci su Kupinik 1521. godine osvojili i spalili. U Kupinovu se nalazi i crkva Svetog Luke poznata među seljanima kao Despotska crkva, koja je najstarija pravoslavna crkva severno od Save i Dunava. Iz temelja rušena obnovljena je 1730. godine.

Specijalni rezervat prirode „Obedska bara“ i naselje Kupinovo predstavljaju veliki potencijal za razvoj turizma u opštini Pećinci u vidu održivog razvoja turizma kao što su: izletnički, edukativni, etno, eko, naučno-istraživački, lovni i ribolovni turizam, ali i nautički i banjski turizamAvanture sa Obedske bare ćemo vam prikazati u nerednim danima.

Ekipa Vojvodine uživo savetuje svima da posete ovo divno mesto. Više detalja o ovoj turističkoj atrakciji možete pronaći i na sajtu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here