Naslovna Hronika MAJKA I ĆERKA IZ IRIGA ZARAŽENE KORONA VIRUSOM: Četiri nova slučaja u...

MAJKA I ĆERKA IZ IRIGA ZARAŽENE KORONA VIRUSOM: Četiri nova slučaja u Sremu


IRIG – U poslednja 24 sata na području Sremskog okruga potvrđena su nova četiri slučaja inficiranih KOVID- 19 virusom, što se broj zaraženih popeo na 24. Od novoobolelih, dva lica su sa područja Grada Sremska Mitrovica i dve ženske osobe iz Iriga, ovo je za ”Novosti” potvrdio Branislav Nedimović član Republičkog kriznog štaba za suzbijanje i sprečavanje širenja virusa korone.

Prvi smrtni slučaj na području Sremskog okruga zabeležen je pre dva dana, odnosno 3. aprila, kada je u Kliničkom centru Vojvodine preminuo šezdesetopetogodišnji muškarac iz Šatrinaca, koji je ujedno bio i prva obolela osoba od korone virusa sa područja iriške opštine.

Nova dva slučaja KOVID-19 u Irigu, otkrivena su kod ćerke i majke koja radi u administarciji jedne privatne firme. Sve osobe koje su bile na radnom mestu u kontaktu sa ovom ženom su izolovane i prati se njihovo zdravstveno stanje.

– Priča se da je ćerka prenela virus na majku, jer je bila u Beogradu. Inače majka već ima nekih zdravstvenih problema nadamo se da će sve biti u redu – kaže jedna od komšinica iz ulice gde žive inficirane.

Kako je za Novosti rekao Nedimović na području ovog regiona nema zaraženih pripadnika ministarstva unutrašnjih poslova. Sve lokalne samouprave su shvatile ozbiljno situaciju u Sremu, ulice se stalno dezinfikuju, građanima dele zaštitne maske i rukavice. Do sada je u opštini Ruma podeljeno 7 110 paketa pomoći najugroženijem stanovništvu. Ovu akciju sprovode i ostale sremske opštine.

IZVORNovosti/S.Kostić
Prethodna vestSrem-Gas: Računi se mogu i kasnije platiti
Sledeća vestRUMLJANIN SE NAPIO, PA VOZIO U VREME POLICIJSKOG ČASA: Policajci ga ostavili da se trezni, a platiće i 150.000 dinara kaznu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here