Naslovna Srem Šid Majka Madine (6) koju je UDARIO VOZ u Srbiji, krivi hrvatsku policiju:...

Majka Madine (6) koju je UDARIO VOZ u Srbiji, krivi hrvatsku policiju: IZJAVA MAŠINOVOĐE dokazuje majčine tvrdnje?

PODELI
Foto: Ana Paunković / RAS Srbija

Zapisnik sa iskazom mašinovođe voza koji je udario šestogodišnju avganistansku devojčicu Madinu 21. novembra 2017. godine na pruzi kod Šida objavio je N1. Iskaz je dat srpskoj policiji, a iz njega je jasno da se porodica male Madine kretala po pruzi od Tovarnika prema Šidu.

Kako se navodi, reč je o još jednom dokazu u prilog tvdnji majke poginule devojčice da ih je hrvatska policija prisilila da noću peške napuste Hrvatsku.

Migranti ispričali TUŽNU PRIČU O SMRTI DEVOJČICE: Madinu (6) u MRKLOM MRAKU udario je voz

U zapisniku izjave u koju je mašinovođa dao srpskoj policiji, navodi se da je video ljude da idu iz pravca Tovarnika prema Šidu uz sam kolosek.

“Ja sam već dao zvučni signal, potom pošto se nisu sklanjali počeo sam da kočim, već sam ušao u teritoriju Republike Srbije, prošao sam tablu na kojoj piše Republika Hrvatska i nakon nekih 100 metara pošto se ta lica nisu sklonila primetio sam da je lokomotiva udarila prednjim desnim uglom jedno dete. Nakon 50 metara od toga ja sam se zaustavio sa brzim kočenjem i nazvao sam dispečara u Zagreb te nakon toga i u Tovarnik gde sam prijavio šta se dogodilo. Ja ne znam šta se događalo napolju, pošto nisam izlazio i čekao sam da neko dođe”, navodi se u iskazu.

MUP SRBIJE O SMRTI MALE MIGRANTINJE: Hrvatska policija nije poštovala sporazum o readmisiji

Šestogodišnja devojčica Madina Husein poginula je kada ju je udario teretni voz dok se sa roditeljima, braćom i sestrama kretala uz samu železničku prugu prema granici sa Hrvatskom. Madina je stradala na licu mesta.

Kako je porodica Husein ispričala kasnije, do nesreće je došlo nakon što ih je hrvatska policija primorala da se vrate u Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here