Naslovna Srem Ruma Majska nagrada Sportskom savezu opštine Ruma

Majska nagrada Sportskom savezu opštine Ruma

PODELI

Sportski savez Srbije dodelio je krajem prošle sedmice ovogodišnje Majske nagrade, najprestižnije sportske nagrade u zemlji.

Veliko priznanje dodeljeno je Sportskom savezu opštine Ruma, koji je proglašen za najbolji teritorijalni sportski savez.

Miloš Marković, generalni sekretar Sportskog saveza opštine Ruma, istakao je da nagrada pripada i svim sportistima i sportskim klubovima iz naše opštine, ali i da je ona veliki podstrek za dalji rad Sportskog saveza.

“Nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti sa dobrim rezultatima, da će se sportske granice u Rumi pomerati unapred, što će potvrditi da nagradu nismo dobili slučajno i da je naša opština sportska sredina”, rekao je Marković.

Pored Sportskog savezaopštine Ruma nagrade su primili i Sportski auto i karting savez Srbije – nadležni nacionalni sportski savez, Atletski klub Vojvodina – sportska organizacija, Viktor Nemeš – sportisti u olimpijskom sportu, Nikola Miljković – sportisti u neolimpijskom sportu, Mitar Palikuća – sportista sa ivaliditetom, Jelena Arunović – sportski stručnjak, Milan Jelić – sportski funkcioner, Budimir Cvijetić – sportski novinar i za životno delo Radmilo Mišović i Žarko Varajić.

Ovo najviše društveno-sportsko priznanje koje tradicionalno dodeljuje Sportski savez Srbije ustanovljeno je još 1961. godine, i može se dobiti samo jednom u životu. Posle kratke pauze, od 2007. godine vratilo je svoj, ali i sjaj najmasovnije sprortske organizacije na Balkanu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here