Naslovna Srem Pećinci Mala lekcija protiv šunda za najmlađe Obrešce

Mala lekcija protiv šunda za najmlađe Obrešce

PODELI

Mališani u Obrežu bili su u prilici da u petak, u školskom dvorištu, uživaju u predstavi „Simfonija u F duru iliti mala lekcija protiv šunda“, koju je izveo šidski glumac Cvetin Aničić u okviru pećinačkog Dečjeg kulturnog leta.

Najmlađe u Obrežu uoči početka predstave pozdravio je direktor pećinačkog Kulturnog centra Jovan Dvernja naglasivši da „Dečje kulturno leto“, koje se ove godine organizuje prvi put u 6 sela opštine Pećinci, iz nedelje u nedelju daje izuzetne rezultate.

„I pored toga što je leto predviđeno za školski raspust, odziv najmlađih u našoj opštini nam govori da su programi za decu tokom leta itekako potrebni i vodeći se time sledeće godine planiramo da uključimo veći broj sela u ovu manifestaciju. Pet od ukupno šest predstava koje smo organizovali tokom ovog leta do sada je pogledalo oko dvaestapesedet mališana“ – istakao je ovom prilikom Devrnja.

U pitanju je predstava u kojoj čuveni kompozitor Dominiko Đuzepe Skarlati kroz svoju životnu priču i nastanku njegove čuvene „mačije fuge“ otkriva blagodeti zvukova klasične muzike, ali nas upoznaje i sa ostalim kompozitorima kao što su Mocart, Bah, Betoven i drugi. Predstava je premijerno izvedena u decembru prošle godine na Festivalu monodrame za decu u okviru Zmajevih dečjih igara u Novom Sadu gde je osvojila prvo mesto.

Dečje kulturno leto nastavlja se i sledećeg petka 30. avgusta kada će u Deču biti izvedena predstava „Simfonija u F duru ili ti mala lekcija protiv šunda“, dok će se poslednjeg avgustovskog dana 31. avgusta na šetalištu u Pećincima održati defile i maksenbal za najmlađe uz druženje s animatorima, kao i Koncert dečje muzike čime će ovogodišnje peto „Pećinačko kulturno leto“ biti zatvoreno.

Dečje kulturno leto organizuje Kulturni centar Pećinci u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Vlada Obradović Kameni“ uz podršku Saveta Mesnih zajednica pod pokroviteljstvom opštine Pećinci.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here