Naslovna Deca Mali rukometaši igrali za Dečje selo

Mali rukometaši igrali za Dečje selo

PODELI
Foto: dnevnik

Još jedna lepa dečja humanitarna priča danas je, u organizaciji Rukometnog kluba „Adut”, ispričana u Osnovnoj školi „Prva vojvođanska brigada” u okviru turnira „Gol za osmeh”.

Više od 200 mališana iz 22 ekipe iz Temerina, Šida, Crvenke, Siriga, Kaća, Futoga, Rume, Beške i Novog Sada igralo je mini-rukomet i mislilo na drugare i štićenike Dečjeg sela „Dr Milorad Pavlović” iz Sremske Kamenice, „praveći” im i darujući novogodišnje i božićne paketiće.

– Kada smo krenuli s ovom manifestacijom 2014. godine, bila nam je ideja da deca samostalno prave paketiće za decu bez roditeljskog staranja i u tome uspevamo, evo, šesti put – rekao je u ime organizatora trener Tomislav Rožmarić. – Ovogodišnji turnir je najbrojniji do sada, deca su bila vrlo zadovoljna, od trenera smo dobili povratne informacije o dobroj organizaciji i da je sve teklo u najboljem redu. Najdraže mi je to što smo uspeli da kod dece izmamimo osmeh, i učesnika i štićenika, što i jeste suština svega ovoga.

Direktor RK „Adut” Ivan Abjanović zadovoljan je svim onim što se juče moglo videti.

– Zahvaljujući našim prijateljima „Minakvi”, „Zlatiborcu” i „Sajonsu”, učesnicima smo obezbedili sendvič i vodu, kao i suvenire – blokove, olovke, lopte… a deca su stekla nove drugare i poznanstva – naglasio je Abjanović.

Svi učesnici pokazali su empatiju za drugare, što je i bio jedan od ciljeva.

– Bilo je mnogo zanimljivo, svi smo se trudili da što bolje igramo na turniru i da pokažemo šta smo naučili – rekao je Uroš Radujko (11 godina), koji pola godine trenira u RK „Adut”. – Radujem se što sam i ja dao doprinos da izmamim osmeh na licu drugarima bez roditeljskog staranja. To je lepa tema i povod, a uz to bilo mi je vrlo zabavno.

I Nevena Kašiković (11) iz Novog Sada je ponosna što je došla da donese slatkiše, igračke i garderobu za decu iz Sela.

– Drago mi je to što sam deo humanitarnog turnira – istakla je Nevena. – Iako rezultat nije bio u prvom planu, moja ekipa je sve utakmice pobedila.

Nađi Topić iz Bačke Palanke nije teško bilo da dođe u Novi Sad i učestvuje na turniru.

– To je nešto mnogo lepo, pogotovo kada treba da se pomogne drugima – dodala je Nađa. – Osim toga, volim sport i želela sam da donesem pobedu svom timu. Dva puta smo slavili.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here