Naslovna Srem Ruma Malom Pavletu (5) je potrebna pomoć da dobije NAJTEŽU ŽIVOTNU BITKU

Malom Pavletu (5) je potrebna pomoć da dobije NAJTEŽU ŽIVOTNU BITKU

Foto: ilustracija

Pavle Moro, petogodišnji dečak, iz Sremske Mitrovice, i dalje se bori sa zloćudnim tumorom na mozgu i prikupljanje novca, koje se vrši putem humanitarne fondacije BUDI HUMAN, za njegovo lečenje traje još.

On se trenutno nalazi na lečenju u Turskoj, a biće potrebne i dodatne terapije zračenjem prema prognozi tamošnjih lekara.

Već je utrošeno oko 40.000 evra za lečenje malog Pavla, ali to je sada nedovoljno, jer njega očekuju dalji bolnički tretmani. Roditelji moraju skupiti više od 100.000 evra, prema rečima njegovog oca.

Pavlovi prvi simptomi ispoljavali su se najpre tako što je danima bio pospan i izbacivao je desnu nogu u desnu stranu. Nakon toga simptomi su se odrazili na čitavu desnu stranu tela. Magnet je ubrzo pokazao da ima tumor na mozgu.

Nakon prvobitne operacije, u kojoj nije bilo moguće odstniti kompletan tumor zbog moždanog stabla, odlučeno je da se nastavi za zračnim i hemioterapijama.

– Otišao je u Tursku iz razloga jer oni imaju precizno, kompijutersko zračenje koje je potrebno za otkalanje deo po deo tog tumora – rekao je Pavlov otac.

Dečak se trenutno nalazi u Srbiji na oporavku zbog pada imuniteta, što je posledica terapija koje je primao u Turskoj. Nakon oporavka on bi trebalo da se vrati u Tursku i nastavi sa daljim lečenjem za koje je potrebno u međuvremenu prikupiti novac.

Mole se svi ljudi dobre volje, koliko su u mogućnosti da pomognu putem SMS poruka tako što će poslati 667 na broj 3030, ili uplatom novčanih sredstava na dinarski račun: 160-547452-27 ili devizni račun: 00-540-0002920.6, kao i putem linka E-doniraj.


IZVORblic
Prethodna vestIZ VEKA U VEK FUDBAL U VRDNIKU ZAUVEK: 100 godina postojanja FK “Rudar”
Sledeća vestMega časti sve ljubitelje košarke u Sremskoj Mitrovici

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here