Naslovna Srem Fruška gora Manifestacija “Tour de Fruška” od 20. do 22. maja

Manifestacija “Tour de Fruška” od 20. do 22. maja

PODELI
Foto: pixabay.com/Antranias/Ilustracija

Prvi put na padinama Fruške gore, od 20. do 22. maja, održaće se sportsko-rekreativna manifestacija “Tour de Fruška“ namenjena svim ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta.

Kako se navodi u saopštenju, već sada je prijavljeno više od 500 takmičara, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, a na inicijativu predsednika Igora Mirovića, s ciljem oživljavanja Fruške gore, predstavljanja njenih privrednih i turističkih potencijala, ali i kreiranja novog sadržaja koji će privući, ne samo sportiste, već i porodice sa decom.

Trke će startovati iz Vrdnika, a takmičari i posetioci imaće priliku da uživaju u jedinstvenoj prirodi i otkrivanju lepota tog dela Fruške gore.

U subotu, 21. maja, u 11 časova, startovaće „Trejl trka“, za čije su takmičare organizatori pripremili šumsku stazu dugu 15 kilometara, kojom se do sada nije trčalo i na nekim deonicama je zahtevna, ali toliko da mogu da je završe i oni koji imaju osnovnu fizičku spremnost.

Tog dana, oko 16 časova, biće održana i „Eliminator trka“ na standardnim planinskim biciklima, koja je zamišljena kao kružna trka u dužini od 665 metara, za šta će takmičarima biti potrebno oko tri minuta. Startuju po četiri takmicara i vozi se „na ispadanje“.

Organizatori su vodili računa i o svima onima koji uživaju u biciklizmu, a ne žele da se takmiče, pa su za subotu u 15 sati pripremili start drumskog izazova „Popov cot“, koji će se voziti u u dužini od 48 kilometara, u pratnji policije, po najlepšim delovima Fruške gore.

U okviru ove jedinstvene manifestacije, u subotu u 12 časova, biće organizovane dve trke za najmlađe ucesnike – dečja trka guralica i dečji poligon spretnosti.

U nedelju, 22. maja, u 11 casova startuje MTB maraton, za takmičare željne izazova. Na raspolaganju su tri verzije staze po težini, od 15, 38 i 58 kilometara.

Prve dve su namenjene rekreativcima, dok je treća staza duga i znatno teža, te se preporučuje licenciranim vozačima.

U isto vreme u nedelju startovace i trka elektricnih bicikala „Velika nagrada Vrdnika“, što ce biti prva trka tog tipa u Srbiji. Takmičari koji nemaju električni bicikl mogu unapred da ga rezervišu ili na licu mesta iznajme.

Takmicari se mogu prijaviti najkasnije dva sata pre početka svake trke. Duž celih staza biće volonteri koji će biti na raspolaganju takmičarima u slučaju da im je neohodna pomoć.

Propratni deo manifestacije obuhvata Nocni bazar, koji će okupiti veliki broj umetnika, zanatlija, proizvođača zdrave hrane i vinara iz Pokrajine, koji ce posetiocima predstaviti gastronomska bogatstva Vojvodine i sve njene lepote i znamenitosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here