Naslovna Dogadjaj Maradik i Čortanovci imaće kapele na grobljima

Maradik i Čortanovci imaće kapele na grobljima

PODELI
Foto: dnevnik

INĐIJA: U narednoj godini biće izgrađene kapele na grobljima u Čortanovcima i Maradiku. Opština Inđija je za tu namenu predvidela u budžetu za narednu godinu oko 12 miliona dinara.

Direktor JKP „Komunalac” Dušan Lemajić navodi da su ove investicije trebale da budu započete ove godine, ali su se čekali projekti izgradnje, pa sada kada su planska dokumenta gotova, očekivanja su da će lokalna samouprava do kraja stare godine uspeti da objavi javni poziv za izbor preduzeća koje će graditi objekte. -Prvo ćemo početi sa izgradnjom kapele u Maradiku, jer u Čortanovcima groblje nije legalizovano, a prilično je i popunjeno,pa dok se sporovede postupak legalizacije i spajanja dve parcele, stare sa novim mestom za sahranjivanje, proći će nekoliko meseci -kazao je direktor Lemajić, dodavši da je realno očekivati da ta investicija počne polovinom 2020. godine, dok u Maradiku, ako vreme dozvolu, objekat bi mogao da bude gotov u martu 2020. godine.

Po rečima direktora „Komunalca” obe kapele imaće po oko 140 kvadratnih metara i plato uz objekat, dok su parking mesta na oba groblja ranije izgrađena. Kada se izgradnja završi radnici „Komunalca” samo će očistiti groblja posle građevinskih radova i održavati ih kako to i sada čine, zaključuje Lemajić.

Direktor komunalnog preduzeća najavljuje da će posle ove dve investicije stići na red izgradnja kapele i u Jarkovcima, jer samo još to naselje u inđijskoj opštini nema takav komunalni objekat.

  • Sva sela imaju kapelu na groblju pa ćemo dogodine krenuti i u njihovu obnovu. O trošku preduzeća radićemo rekonstrukciju kapele u Ljukovu. Za radove spolja i unutra obezbedili smo pola miliona dinara i još 300.000 dinara da kupimo hladnjaču -kazao je direktor Dušan Lemajić. -Stavili smo u upotrebu i kapelu u Novim Karlovcima koja je bila zatvorena, jer nije imala toalet pa je sanitarni čvor ove godine izgrađen i kapela u upotrebi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here