Naslovna Politika Marko Ðurić održao predavanje studentima Njujorškog univerziteta

Marko Ðurić održao predavanje studentima Njujorškog univerziteta

PODELI
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić, održao je predavanje studentima međunarodnih odnosa na Njujorškom univerzitetu, na kojem je govorio o spoljnoj politici Srbije, bilateralnim odnosima sa SAD, kao i o regionalnoj saradnji u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

Na poziv Katedre za međunarodnu saradnju vašingtonskog ogranka ovog Univerziteta, ambasador Ðurić odabran je da se obrati studentima kao jedan od najmlađih ambasadora u diplomatskom koru Vašingtona, saopšteno je iz Ambasade Srbije.

Uz kratki osvrt na istorijski i geopolitički kontekst položaja i doprinosa naše zemlje globalnom miru, bezbednosti i solidarnosti, Ðurić je studentima predočio prioritete spoljne politike Srbije, ocenivši da se snaga sadašnje regionalne i međunarodne pozicije Srbije temelji upravo na stabilnosti njene unutrašnje politike.

Ponosan sam što sam, od preuzimanja dužnosti ambasadora, u Vašingtonu glasnik dobrih vesti u vezi sa Srbijom, glasnik ekonomskog napretka, glasnik investicionih i infrastrukturnih uspeha i dostignuća Srbije u digitalnoj i IT industriji, i glasnik novih prilika za poslovnu i akademsku saradnju sa SAD, istakao je Ðurić.

On je sa studentima podelio i sopstvena iskustva diplomatskog rada u američkoj prestonici, ukazavši im na ogroman stepen odgovornosti i ozbiljnosti, ali i časti i ponosa koje sa sobom nosi predstavljanje sopstvene zemlje u svetu.

Predavanjem ambasadora Ðurića, prvim ove vrste posle više od dve godine, simbolično je iniciran specijalni edukativni program Njujorškog univerziteta, koji ima za cilj da studentima približi ulogu i značaj globalnih lidera u svetskoj spoljnoj politici, navedeno je u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here