Naslovna Srem Ruma Marko Vidaković prvak Balkana u kombat savateu

Marko Vidaković prvak Balkana u kombat savateu

PODELI
Foto: Opština Ruma

RUMA – Marko Vidaković član Savate boks kluba “Ruma” osvojio je prvo mesto na Prvenstvu Balkana za seniore u kombat savateu u kategoriji do 85kg koje se održalo u subotu 7. maja u Vajcu, Austrija. Sa njim je bio i njegov trener Miodrag Rakić.

Da se podsetimo, Marko Vidaković je ove godine osvojio i prvo mesto na Prvenstvu Srbije u kombat savateu i prvo mesto na Prvenstvu Srbije u asu savateu za seniore do 85 kg i time se plasirao u seniorsku reprzentaciju Srbije u obe discipline.

Nakon ovog takmičenja njega očekuje Prvenstvo Vojvodine 15. maja u Senti i Univerzitetsko prvenstvo Srbije u asu savateu u Rumi 22. maja 2022. godine.

Sve ovo je priprema za nastup na seniorskom Svetskom prvenstvu u asu savateu koje se održava u Milanu, Italija u septembru mesecu.

Marko Vidaković je student treće godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, kategorisani sportista Republike Srbije i zajedno sa našom najuspešnijom juniorkom Srbije u asu savateu Anastasijom Ikonić, članom Savate boks kluba “Ruma”, u sredu 11. maja 2022. godine potpisaće ugovor o stipendiranju i biće stipendista Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije za ovu godinu.

Anastasija Ikonić je takođe član reprezentacije Srbije u ovoj godini i nastupiće na Evropskom prvenstvu za juniorke u aso savateu koje će se održati u Vajcu, Austrija u julu mesecu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here