Naslovna Magazin Auto Maserati predstavio model MC20: Dva sedišta i 630 konjskih snaga!

Maserati predstavio model MC20: Dva sedišta i 630 konjskih snaga!

PODELI
Foto: Twitter/autocar

Duhovnog naslednika Maseratijevog modela MC12 pokreće centralno smešten trolitarski V6 motor kojem asistiraju dva turbopunjača, a MC20 uskoro će se ponuditi i u kombinaciji koju pokreću samo elektromotori.

Sa konceptnim modelom Alfieri Maserati je još 2014. godine najavio da priprema supersportski dvosed koji će nastaviti tamo gde je stao model MC12, a šest godina posle italijanska kompanija predstavila je atraktivan dvosed MC20 koji bi do prvih kupaca trebao stići početkom naredne godine.

MC20 pokreće Maseratijev novorazvijeni centralno smešten trolitarski V6 motor koji se krije iza naziva ‘Nettuno’, a uz asistenciju dva turbopunjača vozač može računati na 630 konjskih snaga i 729 Nm najvećeg obrtnog momenta za čiju je distribuciju na zadnju osovinu zadužen 8-stepeni automatski menjač s dva kvačila.

Spomenute brojke dovoljne su da dvosed čija masa ne prelazi 1.500 kilograma od 0 do 100 km/h stigne za 2,9 sekundi i razvije 323 km/h, a u Maseratiju tvrde da u kategoriji kojoj pripada MC20 u ovom trenutku imaju najbolji merač mase i snage, jer je jedna konjska snaga zadužena za samo 2,3 kilograma.

Pet radnih programa zaduženo je za optimalan rad motora, menjača, upravljača i adaptivnog ogibljenja u različitim situacijama, a MC20 (čija je šasija razvijena u saradnji s kompanijom Dallara) će sav svoj potencijal najbolje pokazati u radnom programu Corsa.

U Maseratiju još uvek nisu otkrili tehničke detalje verzije koju će pokretati samo elektromotori, ali su objavili da će MC20 EV do „stotke“ stizati za 2,8 sekundi, razvijati 310 km/h i s jednim punjenjem baterija moći da pređe 323 kilometra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here