Naslovna Srem Inđija Međunarodna dunavska regata ponovo u Starom Slankamenu

Međunarodna dunavska regata ponovo u Starom Slankamenu


Najstarija, najduža i najveća, međunarodna, sportsko – rekreativna, turistička, kajakaška regata na svetu TID (Tour internacional Danubien) u utorak, 31. jula stiže u Stari Slankamen, jedno od 12 etapnih mesta u Srbiji.

Organizator 63. po redu TID regate kroz Srbiju je Kajakaški savez Srbije uz pomoć gradova, opština i turističkih organizacija naselja kroz koja prolazi. Tradicionalan doček učesnika regate u Starom Slankamenu kao i prethodnih godina organizuju Opština Inđija, Turistička organizacija opštine Inđija i Specijalna bolnica „Dr Borivoje Gnjatić“ iz Starog Slankamena. Za učesnike su obezbeđeni prostor za postavljanje šatora u dvorištu banje, osnovni uslovi za boravak i dva obroka, a organizovani su pešačka tura obilaska naselja, zvanični sastanak domaćina sa predstavnicima zemalja učesnica i prigodan prateći program.
Ove godine očekuje se oko 130 kajakaša iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Švajcarske, Holandije i Srbije koji će za 75 dana preći put dug 2.515 km.

Učesnici su osobe različitih uzrasta oba pola, ali ipak zbog dužine trajanja regate i slobodnog vremena najviše su zastupljeni stariji učesnici, profesori, studenti i oni koji u ovom periodu nemaju obaveze, kao i pravi ljubitelji zdravog načina života, boravka u prirodi, a naročito na vodi.

Prethodna vestRazvojnom fondu APV pristigao rekordan broj kreditnih zahteva
Sledeća vestProjekcije hit filmova u Sremskoj Mitrovici

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here