Naslovna Srem Inđija Međunarodna dunavska TID regata ponovo u Starom Slankamenu

Međunarodna dunavska TID regata ponovo u Starom Slankamenu

PODELI

Ove godine najstarija, najduža i najveća međunarodna, sportsko-rekreativna, turistička, kajak, kanu i veslačka regata u utorak, 30. jula, po 64. put stiže u Stari Slankamen. Put dug preko 2.500 kilometara kajakaši će preveslati za 75 dana. Za to vreme prolaze kroz 10 zemalja, kampuju u 9 zemalja, u 61 etapnom mestu duž Dunava. Jedno od 12 etapnih mesta u Srbiji je Stari Slankamen.

Na 64. TID-u očekuje se učešće oko 130 kajakaša iz Nemačke, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Švajcarske, Holandije, Engleske, Irske, Amerike, Australije i Srbije. Ovogodišnja regata posebno je zanimljiva jer tri učesnika iz Srbije planiraju da preveslaju celu regatu. Do sada, to je pošlo za rukom tek devetorici građana Srbije, a među njima su i dve ženske osobe.

Organizator TID regate kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije uz pomoć domaćina – turističkih organizacija gradova i opština kroz koje regata prolazi. Tradicionalan doček učesnika regate u Starom Slankamenu organizuju Opština Inđija, Turistička organizacija opštine Inđija i Specijalna bolnica „Dr Borivoje Gnjatić“ iz Starog Slankamena. I ovaj put za učesnike su obezbeđeni osnovni uslovi za boravak, prostor za postavljanje šatora u dvorištu banje, dva obroka i pokloni. Na maloj bini postavljenoj u dvorištu banje, nakon sastanka predstavnika zemalja učesnica, kajakašima će biti prikazana prezentacija naše opštine, kulturno-istorijskih i prirodnih vrednosti Starog Slankamen, nakon čega će uživati u muzici tamburaša.

Ukoliko ste ljubitelj sporta, rekreacije, turizma, boravka u prirodi i zdravog načina života, pridružite se 64. Dunavskoj regati. Kontakt osoba: Dejan Jovanović, Kajakaški savez Srbije, +381 64 3495193, [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here